vineri, 4 august 2023

DD, 14-25.07.2022, Z8, 21.07.2022

A venit și ziua deplasării spre est. Încă nu este estul extrem al țării deși așa pare la prima vedere :). Cam pe la 13.30 pornesc cu Laura cu vasul Banat din Tulcea spre Sulina. Vom face cam trei ore și 20 de minute până la destinație. Laura are de lucru și eu mă voi plimba pe tot vasul pe parcursul călătoriei. Cumva rememorez drumul din 1996 când am mers prima și ultima dată pe aici până la Crișan. 

Ieșim din Tulcea și cam în 30 de minute intrăm pe brațul Sulina lăsând la dreapta brațul Sfântu Gheorghe. Trecem pe rând prin Partizani, Maliuc, Gorgova și ajungem la Crișan. Până aici mai fusesem și acum e ceva nou pentru mine. Între Gorgova și Crișan lăsasem pe partea stângă lacul Obretinu Mare peste digul brațului Sulina... Trecem de curbele Dunării vechi pe care o vedem pe stânga și apoi după o curbă luungă vedem canalul Busurca și pensiunea de la Mila 2. E semn că am intrat în Sulina. Poze și iar poze până ajungem în port. E nou și sunt încântat!!! 
























































Poze la faleză, puțin prin parcul orășenesc, la Palatul Comisiei Europene a Dunării, precursor al Uniunii Europene, la catedrala Sfântul Alexandru și Sfântul Nicolae construită integral pe nisip, la Turnul de apă și la Farul Vechi și sunăm la pensiunea la care făcusem rezervare. Doar că dintr-o eroare a noastră pensiunea este în... Murighiol! Așa că anulăm rezervarea și trebuie să găsim unde să stăm. Mergem la Centrul de Informare și din vorbă în vorbă cei de acolo aduc pe o doamnă care are două camere libere. Rezervăm și pentru Vero și Tudor care vor veni mâine! Ne convine cazarea (nu mai știu dacă pe strada 4 sau 5, cam pe unde era și pensiunea Puiu unde credeam noi că am făcut rezervare!) și vom rămâne aici. 

Pe seară ne plimbăm pe faleză și mergem până la farul vechi (muzeu care încă nu e deschis) și până la Bazinul Mic pentru apus. Văzusem și moara de lemn de la expoziția Sulina Veche și îmi rămâne în gând să o vizitez...










Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu