luni, 7 august 2023

Retezat-Cernei 31.07-04.08.2022, Z1

Un bun prieten, Gec, care ne fusese ghid în Elveția în recenta vacanță, își exprimă dorința de merge în două locuri dorite demult: Retezat și Cernei. Mai sunt și Mehedinții și alte locuri, pentru viitor. Cum să nu merg și să îi fiu ghid în locuri atât de dragi și cunoscute? A sunat el la Gențiana și a făcut rezervare pentru două nopți pentru amândoi. Plus că vine el cu mașina deci doar trebuie să îi spun de unde să mă ia. Și locul va fi gara Subcetate unde ne întâlnim duminică, pe 31 iulie, cam în jurul orei 18.00 (eu venind cu trenul direct de la București).

De aici mergem la complexul Cârnic și ne vom înțelege cu proprietarul campingului să lăsăm mașina la el ca să fie în siguranță. Nu mai țin minte suma pe care ne-a cerut-o, dar oricum a fost ceva modic.  

Cam pe la 19.30 pornim la deal spre Gențiana, pe marcajul TA. 


Tot povestim una-alta și trece timpul și traseul. Doar trecem pe la cascada Maria Magdalena și mai departe urcăm la lumina frontalelor până la Gențiana (21.35), draga cabană (una din puținele cabane în adevăratul sens al cuvântului) de unde de câteva ori în trecut și în zilele următoare vom face ture extrem de faine. Acum că scriu mă apucă dorul de Retezat...



PS: Asta este o postare foarte scurtă și am ales astfel fiindcă următoarele (zile) vor fi ceva mai lungi! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu