luni, 7 iunie 2010

La plimbare prin Londra 26.05-01.06.2010 - 2

La plimbare prin Londra 26.05-01.06.2010 - 2

In ziua anterioara am fost fascinat spre sfarsit de masivitatea si respectul impus de Tower of London, cetatea in jurul caruia s-a invartit o foarte buna perioada de timp toata activitatea orasului. Ca urmare m-am hotarat ca in a doua zi sa vizitez Turnul Londrei si oi mai vedea de ce mai este timp.
Ziua a inceput cu schimbarea garzii de la palatul Buckingham. Este un adevarat spectacol si extrem de multa aglomeratie. Turnul Londrei este punctul central al Londrei vechi si a servit de-a lungul timpului ca inchisoare, casa regala, muzeu, monument, loc de colectii, bastion etc. White Tower - Turnul Alb din centru este in momentul de fata un muzeu al armelor, armurilor, istoriei Londrei si alte cateva domenii. Turnul e inconjurat de doua ziduri de aparare cu 19 turnuri care au folosit in principal ca aparare si ca locuri de osanda pentru condamnati.
In interiorul amplasamentului sunt interesant de vazut curtea interioara, Casa Reginei, capela, Expozitia de bijuterii, expozitia de armament modern, toate turnurile vizitabile (fiecare cu istoria lui), cusca corbilor ingrijiti de Beafeater-i (las curiozitatea voastra sa afle de unde vine denumirea asta), zidul roman si alte obiective in functie de itneresele personale.
Vazand ca nu mai am timp prea mult la dispozitie, m-am hotarat pe loc sa merg la observatorul de la Greenwich (Tower of London a servit printre altele ca observator astronomic). DIn centru am luat metroul schimband o singura data pana in Greenwich, mic orasel aflat la marginea Londrei. Observatorul este superb si destul de rar ai ocazia sa stai in ambele emisfere (est si vest). Parcul observatorului este imens si, in ciuda caracterului aproape plat, este superb, are zone pline de flori si foarte multe veverite prietenoase, copaci de sute de ani (chiar am incercat sa inconjur un copac si cu bratele intinse l-am cuprins de 4 ori), castele vechi si ruine romane, alei drepte imense si umbrite aproape in totalitate si o liniste extraordinara. Mi-a prins bine oaza aceasta de liniste si natura in agitatie din centrul Londrei.
Straduta Shad Thames de pe malul Londrei este un exemplu clasic de cladiri clasice de negustori pe Thames - Tamisa.
Intrarea la Tower of London e 17 lire si merita banii din plin. Total plimbare: 11 ore.
In continuare va las sa vedeti cateva poze din a doua zi de plimbare.

Totteridge and Wheatstone

Green Park Schimbarea garzii
Beafeaters
Tower of London


Casa Reginei
Turnul Sarii
White Tower

Traian
O grade
Greenwich Observatory






Jan Borough Castle

Shad Thames

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu