luni, 13 noiembrie 2023

Delta Neajlovului-Comana 28.01.2023

Ne era dor de zăpadă. Așa că găsim câteva locuri aproapiate de București în și în apropierea Comanei și a Deltei Neajlovului. Primul loc este schitul Delta Neajlovului ridicat în 2000-2004 de către Prea Cuviosul Arhimandrit Irineu Ionașcu, starețul mănăstirii Comana. Este interesant cum este prezentat documentul de origine a schitului. Și chiar dacă este rece în biserica de lemn, este o anume căldură sufletească în icoane și în mica atmosferă dată de mirosul de lemn. Vă las să explorați locul prin poze înainte de a porni propriu-zis spre delta Neajlovului.










Vedem atât cât se poate de lângă parcarea de la schit și apoi dintr-o amenajare turistică din apropierea drumului ce duce spre Grădiștea.





Oprim mașina apoi în Comana la Moara de Hârtie. Este închisă și ne hotărâm ad-hoc la o plimbare prin pădurea acoperită cu beteala albă a iernii.


















Următorul loc de interes pentru noi este mănăstirea Comana ctitorită de Vlad Țepes la 1461. Biserica centrală nu este chiar impresionantă fiind în renovare. Mai interesante mi s-au părut Mausoleul Eroilor unde se țin slujbele iarna, expoziția exterioară dedicată mănăstirii și amenajările care ies din zidurile mănăstirii până la troița chiar din delta Neajlovului.





































Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu