vineri, 18 octombrie 2024

MA mai 2023

Mai mereu, înainte de a merge la Maraton Apuseni, ”copilul de suflet” al prietenilor Dinu și Marlene, al meu și al întregii filiale CAR Cluj, găsesc un loc nou de văzut pe drum. Cum Laura face parte din echipa de voluntari de pe tronsonul meu (e primul an când mi se dă răspunderea ca ”responsabil de tronson”), înainte de a merge spre Muntele Băișorii vom face o pauză la cascada Ciucaș de lângă Turda (joi, 25 mai 2023).














Seara, cu sprijinul colegilor de club, rezolvăm cu cazarea în stațiune. Vineri pornim la treabă cu marcarea tronsonului. Asta înseamnă că mergem cu mașina până în Valea Vadului și de acolo pe jos: dealul Boinic, Zăpodie, valea Tisei, valea Boului, Știolne, Bocșești, Crucea Crencii, Valea Vadului - amonte și înapoi la mașină. Și apoi cu rucsacii mari mergem între colibele cătunului Zăpodie unde așteptăm alimentele pentru punctul de alimentare și voluntarii de pe tronson. Avem și noi câteva momente, poate o oră de liniște tipică zonei! Liniștea - muzica ce ne place! (vineri, 26 mai 2023)
















Pe seară, când vine Levy cu alimentele pentru PA, ne invită să mergem până sus pe Scărița. Mai sunt doi voluntari care vor să vadă zona. Așa că urcăm cu el cu mașina pentru belvedere și ne aduce înapoi la cort. Mulțumim, dragule Levy!












După amiază și seara merg la capătul asfaltului pentru a primi echipa de voluntari cercetași. Sunt tare faini și facem echipă foarte bună. În seara asta și mâine dimineață fac distribuția voluntarilor pe tronson plus toate materialele necesare fiecărui punct și fiecărui voluntar. Începând de la noapte, când vin alergătorii de la proba de ultra maraton și până la finalul tuturor probelor am atâta treabă pe tot tronsonul că nu am timp de poze sau de altele. Doar așa, printre picături, mai am timp câte 5-10 minute să mă ocup de ce trebuie făcut la punctul de alimentare de la Zăpodie... Abia pe seară, după ce curățăm absolut totul de pe tronson și toți voluntarii revin la PA și apoi la mașini și cu ele la bqsecamp, avem parte de ceva liniște și ne putem odihni la cântarea de seară, la un gulaș sau la un somn binemeritat... (sâmbătă, 27 mai 2023)



Duminică dimineață, după ce contribuim și noi cu ce putem la buna organizare pentru strângerea taberei de bază (basecamp), salutăm colegii faini de club (ca de obicei, este un nucleu central al Maratonului format din 15-20 de colegi și restul facem fiecare partea lui; cinste tuturor, e un efort imens ceea ce fac ei an de an!) și ne pornim spre alte zone. Vom merge la un prieten tare fain care are casă undeva într-un sat pe lângă Brad. Cu o oprire la cascada Șipote (partea de jos) de pe Valea Arieșului. Dar seara faină cu al nostru prieten este o cu totul altă poveste... ce merită spusă în privat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu