vineri, 26 iulie 2024

Bușteni 27.02.2023

Astăzi am planificată o excursie cu clasa unei prietene de munte, profesoară de muzică, la Bușteni. Programul include un drum dus-întors la Gura Diham cu ceva educație montană și o vizită la castelul Cantacuzino. Dar cum Bușteniul ne întâmpină cu o ploaie măruntă, inversăm obiectivele. Adică pozele ce le vedeți sunt făcute la Cantacuzino unde ne-au primit cu chiu cu vai făr programare. Că doar nu era să ții tinerii în ploaie... Vizita ca vizită... Tinerii au fost încântați mai mult de locurile unde s-a filmat ”Wednesday” și de un aparat pentru făcut poze de grup... :)







S-a oprit ploaia. Hai că merge să facem puțină mișcare până la Gura Diham. Pe drum le mai povestesc tot felul de detalii legate de munte și de Bucegii dragi la poalele cărora ne plimbăm, despre urși și ce atitudine trebuie să abordăm la întâlnirea cu ei, despre ritmul de mers, despre bețe etc. Nu știm cât le-a intrat în minte, dar măcar dacă reține unul din ei vreo idee și o folosește în viitor și tot e un câștig. Masa de la Gura Diham este așteptată de toți tinerii (și de adulți, și noi suntem copii într- oarecare măsură!). Întoarcerea este mult mai anevoioasă după masă :D, și pentru tinerii abia ieșiți din perioada statică a pandemiei, și pentru adulții care nu sunt obișnuiți cu mișcarea. Mai puțin pentru unul din părinți care este militar activ :)! Fără poze de data asta fiindcă atunci când toți ochii și urechile sunt concentrate pe tine, doar de poze nu mai ai timp! 

La întoarcere, pentru variație, în loc de a merge pe strada Nestor Ureche unde este plat, vom ieși la gară pe Mărășești și Valea Albă. Ideea este faină, dar cu excepția a vreo 2-3 copii, urcarea este teroare pentru cei fără antrenament... Dar fiți fără grijă că animația din gară și din tren a compensat absolut tot. Chiar ne uitam la copii în gară cum stăteau pe jos, râdeau și jucau tot felul de jocuri, exact cum făceam noi pe vremea când nu existau telefoane mobile. Așa ne-a bucurat că regăsesc și ei aceleași distracții faine ale vârstei...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu