luni, 17 septembrie 2018

Brașov 05.02.2018

După atâtea zile faine de călătorie, trebuie să mă mai apropii și de casă. Fiindcă îmi spuseseră prietenii cugereni că în perioada următoare se va închide linia feroviară spre Cugir (oficialii spun că devine ineficientă), mi-am propus să plec dimineață de tot cu trenul spre Vințu de jos și apoi mai departe spre Brașov. În Brașov îmi făcusem rezervare la Promenade Hostel pentru o noapte și va fi atât de fain încât voi mai sta încă o noapte. 

Plec deci din Cugir la 6.21 spre Vințu de Jos. Cum m-am trezit prea devreme, la 6.00 sunt la peron (nu este gară), îmi iau o apă și ceva covrigei de ronțăit și în vreun sfert de oră vine trenul în gară: o locomotivă și un singur vagon! Urc spre mirarea celorlalți (mai sunt câteva persoane) și în drum spre Șibot (pe valea Mureșului) vine nașul. Costă 4 lei biletul și întreb de ce se închide linia. ”Păi uite acum tu ești singurul care plătește bilet, restul sunt angajați CFR. Așa nu e deloc rentabilă linia!” Bun, am înțeles...Dup ce se închide linia, toți angajații vor fi redistribuiți în alte zone. După o oră și câteva minute suntem în Vințu de Jos. Trenul merge până la Teiuș și eu de aici am legătură spre Brașov. Doar că am de așteptat puțin peste o oră și jumătate. Cam pe la 9.00 e trenul spre Brașov... Așa că mai schimb câteva vorbe cu femeia de serviciu care mătură prin gara semi-părăsită prin care bate vântul, mai vorbesc cu câinii de prin gară (nu râdeți, în lipsă de altcineva, și un câine e un bun partener de vorbă) și la ora potrivită pornesc spre Brașov. Parcă e altă lume, deja am priză în tren, e liniște, pot să îmi mai aduc aminte de momente de prin călătorie...

Am patru ore și jumătate de drum până la Brașov, timp în care îmi revăd parte din țărișoara dragă... În Brașov iau autobuzul 4 spre Livada Poștei și caut hostelul pe Strada Lungă la numărul 8. E un loc foarte făinuț, cu fete primitoare și chiar îmi voi face prieteni/e faine aici. Mai pe după-amiază ies cu o prietenă Roxana, la plimbare prin oraș. Aș vrea să mergem prin locuri prin care nu am fost și așa vom face: strada După Ziduri, Turnul Alb, Cărturești... Și seara, chiar cu riscul de a nu merge îmbrăcat potrivit cu locul, voi merge cu ea la un spectacol al lui Dan Puric... Genial actorul, genial spectacolul... Mulțumesc, Roxana!






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu