vineri, 7 mai 2021

Curmătura 26-28.03.2021

Propunere de la Mihaela Bacea: două nopți la Curmătura cu ceva variante de traseu pentru sâmbătă, de la cea mai curajoasă pe Nordică la Piatra Mică și plimbări spre ”La table”. Răspundem pozitiv (Laura și cu mine) și după ceva aranjamente cu rezervările (datorate restricțiilor actuale) toate sunt rezolvate. Vineri seara, după program, ajungem cu mașina la Botorog și pe la 19.00 pornim la deal. Mergem destul de întins și în două ore ajungem la Curmătura. E așa de fain să mergi prin pădurea luminată de lună că nu avem nevoie de frontale... Mai veniseră doi colegi din grup și povestim cu ei în timp ce mâncăm de seară. Pe la 11 și ceva seara apare și restul trupei cu bucuria de rigoare și ne retragem la somn după ce aflăm reconfigurările de traseu :).

Ziua 1 - sâmbătă, 27.03.2021

În afară de noi doi și Mihaela B. (diferită de organizatoare!), restul pornesc în circuitul Pietrei Mici. Renunțaseră la Nordică fiindcă e zăpada foarte mare și Salvamontul a recomandat amânarea oricăror planuri pentru azi. Doar vreo două grupulețe echipate complet au pornit spre Turnu. Și a treia echipă va urca pe Nordică cu dormit la Ascuțit! Revenind la grupul nostru, majoritatea urcă în Șaua Crăpăturii și de aici pe lanțurile de pe Piatra Mică și pe vârful omonim. Îi ajung din urmă niște prieteni care apăruseră ceva mai târziu la cabană și cărora le făcusem câteva poze! 

Noi trei facem o tură de relaxare: urcăm pe marcaj până în Șaua Crăpăturii, mergem spre Turnu până la primele lanțuri pentru câteva poze și apoi ne întoarcem pe valea Curmăturii (nemarcat) pe sub Locomotivă până la cabană. Toți avem chef de mișcare, nu neapărat de vreun traseu special. Așa că vom urca lejer, cu ceva pauze, până la punctul panoramic din Șaua Crăpăturii, facem aici o pauză de respirat munte și belvedere și pe PR trecem de Șaua Curmăturii și urcăm până la Grohotișul care marchează începutul lanțurilor de pe Turnu. După ceva poze coborâm ceva mai jos la un loc fain, plat și ciugulim ceva înainte de a coborî în Șaua Crăpăturii la ”pitici”. Vă las pe voi să descoperiți despre ce e vorba ;)!

De aici fetele mă lasă în față (”că știu traseul!”) și fac șanț prin zăpada până la genunchi pe sub pereții Locomotivei. Așa îmi place zăpada imaculată... Facem o pauză la cabana aflată deasupra cabanei Curmătura, ne relaxăm pe terasa acesteia și apoi coborâm la cazare, masă și voie bună până seara târziu, puțin înainte să se ia curentul. Atmosferă faină la cabana mereu primitoare!



























Ziua 2 - duminică, 28.03.2021

Duminică ne luăm micul dejun pe terasa însorită și, după rezolvarea îndatoririlor cu cabana, pornim toți pe drumul de retragere. Asta după ce salutăm prietenii întâlniți aseară care au alte planuri pentru astăzi! Începem cu trecere pe lângă mașina lui Fred Flintstone și (Laura și cu mine) cu o pauză înainte de plecare :)! Traseul de coborâre este același pentru tot grupul: BA pe valea Curmăturii și apoi PG până în Prăpăstii și de acolo pe BA la vale până la mașini. E o coborâre foarte faină pe care o uitasem... PG ne duce de-a lungul poienii Curmăturii, intrăm printr-un culoar prin pădure și apoi după câteva serpentine coborâm mai abrupt prin pădure până la punctul de belvedere de deasupra Prăpăstiilor. Câteva minute de pauză și mai departe alte câteva minute până la drumul larg din Prăpăstii! De aici la vale printre pereții printre care nu cred că mă voi plictisi vreodată. Avem parte de o întâlnire cu ”Omul” MPC sau Carpathian Man, fainul Lucian Clinciu. E omul modest pe care îl știu dintotdeauna. Unul din oamenii care tac și fac! Respect, dragule! 

Ajungem la mașini cam o dată cu ultimii colegi de grup și ne vom regrupa la un restaurant înainte de a porni pe serpentinele de sub Pârâul Rece și apoi spre casă.











Cu mulțumiri Muntelui și colegilor/prietenilor pentru atmosfera faină, abia așteptăm ieșirile următoare! 

Fiți iubiți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu