duminică, 21 iunie 2020

Coștila urcare 09.05.2020

Dimineață Caraimanul mă întâmpină cu culorile roșii ale răsăritului. E vremea să pornim... Merg pe potecile de la marginea pădurii și puțin după 7.30 mă întâlnesc cu colegii pentru a urca la muncă.De la stația de telecabină Babele îi las pe ei să meargă mai în față și eu fac un mic ocol (dacă se poate spune așa) pe la Babe și pe la Sfinx. În sfârșit zăpada se duce și locurile sunt mai accesibile (pentru cei mulți, pentru noi nu contează cum e zăpada, noi muncim cu drag și spor :)) ).

De la Sfinx pașii mă coboară în șaua dintre zona Babele și Baba Mare și urc lângă aceasta și baza Salvamont. Trec zona de obârșie a văii Jepilor și mă opresc câteva minute la scheletul metalic al bisericii de pe platou. Sincer, nu cred că aici va fi o biserică (cel puțin nu cu serviciu permanent) la ce condiții sunt aici iarna... Dar crucea de lemn arată bine în cadru...

Ajung la stație, în lumea albă a muntelui. Vom mai avea încă două-trei săptămâni cu muncă, pete de alb, cu apusuri și răsărituri...Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu