vineri, 22 octombrie 2021

Ciucaș 27.06.2021

Pentru azi plănuisem cu Laura să mergem pe unul din circuitele din estul Ciucașului. Cum mi-a spus că nu a fost pe chei în Ciucaș, planul e ca și făcut! 

Mergem cu mașina până în Poiana Stânii și de aici pornim la deal prin Cheile Văii Stânii. Parcă sunt mai frumoase decât le știu eu din alte ture... Doar în prima parte (până la finalul drumului forestier și trecerea pe dreapta văii - stânga cum urcăm noi) mai întâlnim ceva oameni. În rest vom fi doar noi și Muntele! Bine, și prognoza meteo ne-a ”ajutat” fiindcă pe la prânz se anunță ploi serioase. Și nu va fi chiar așa. Doar vreo jumătate de oră a trebuit să stăm adăpostiți până s-au potolit stropii mari.

Urcăm prin toate cheile și în capătul lor facem stânga spre zona cu rhododendron din apropierea Răscrucii. În urcare găsim foarte multe flori și chiar și pe regina lor ascunsă prin cotloane de piatră...

































După cinci ore de le plecare suntem la intersecția ”La răscruce”. Planul inițial era să mergem pe Gropșoarele și să coborâm pe Cheile Pârâului Sterp. Dar cum e prea târziu hotărâm să coborâm pe Cheile Pârâului Alb (TG). Cred că același gen de decizie au luat-o mulți luați de avântul muntelui. Așa că la vale, direct cu intrare în Chei.



Printre alte tufe de rhodo, o pată de zăpadă (e aproape 1 iulie!), chei mai largi sau mai înguste, poieni largi pe unde își face veacul blănosul șef al pădurii și pădurea în trecere de la gol alpin la ienupăr, conifere și apoi foioase coborâm prin cheile Pârâului Alb până deasupra Poienii Stânii și la mașină. Lejer am făcut puțin sub două ore și jumătate până la parcare...














Până la niște tufe de soc (e vremea socatei!) observ câțiva maci foarte faini în curtea cabanei silvice...

Plecăm spre casă cu bucuria unei zile pline de frumos și de spectacol floristic!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu