joi, 8 noiembrie 2018

Bran 2-4.11.2018

Facem câteva cumpărături în Râșnov/Rosenau și ne îndreptăm spre Tirolul Românesc, mai exact spre Peștera Liliecilor sau Peștera Mare din satul Peștera. Am reușit să explorăm mai mult decât în alte dăți și mai avem ceva galerii rămase :). (de notat că e un ”info trip” pentru alte ture viitoare)








































Avem cazare în Poarta (aproape de centrul Branului) și ca urmare e musai o imagine cu castelul și alte câteva de prin părculețul din fața castelului (cel de la șosea :D).


Sâmbătă vizităm două peșteri aflate în zona Podului Dâmboviței. Prima este Peștera Urșilor sau Peștera de la Colțul Surpat de pe valea Dâmboviței (din Cheile Mari ale Dâmboviței). Câteva scene din Cireșarii (episodul ”Peștera Neagră”) au fost filmate aici și ca urmare o mare parte din formațiunile speo sunt distruse (știți care sunt stalactitele și care sunt stalagmitele și cea mai simplă modalitate de a nu le încurca?). Peștera este fosilă și se poate vizita în cea mai mare parte (bine, îmi rămâne restantă Galeria cu nisip :D).






În imaginea de mai jos se poate vedea cum apa Dâmboviței lucrează în calcarul Pietrei Craiului...
Din Podul Dâmboviței mergem spre peștera Dâmbovicioara unde avem parte de o simpatică ghidă de câțiva anișori (acum fiind sfârșit de săptămână, nu merge la școală, altfel ghidă este doamna de la magazinul de suveniruri).










În drum spre cazare lăsăm pe stânga fierăstrăul Crăiesei...
Duminică, în drum spre casă, facem o oprire la Pelișor (Peleșul este închis pentru restaurări) pentru a schimba câteva cuvinte cu colegii veniți aici cu școala de ghizi...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu