luni, 9 aprilie 2012

Gradina Japoneza - Herastrau 08.04.2012

Gradina Japoneza - Herastrau 08.04.2012

"Fie ca PACEA sa domneasca in lume"
(inscriptie in japoneza, engleza, franceza si romana asemanatoare cu una din apropierea Muzeului de istorie din Suceava)

Loc de promenada a lumii elegante inca din 1806, parcul Herastrau a fost amenajat in 1936 prin asanarea zonei mlastinoase in anii 1930-1935. Despre parc mai multe detalii interesante gasiti pe www.herastrauparc.ro .

Gradina Japoneza, oaza de liniste in mijlocul oazei Herastrau, a fost construita in 1998 de catre Asociatia Culturala Romano-Japoneza cu sprijinul Fondului Comemorativ al Expozitiei Mondiale in Japonia. Gradina este amenajata in cel mai pur stil japonez cu delusoare si cursuri de apa, amenajari din imitatie din bambus, lanterne japoneze de exterior, laculete cu poduri suspendate si nu in ultimul rand doua randuri minunate de ciresi infloriti. Si ce e si mai frumos, chiar intre ciresi si-a facut aparitia si un japonez care admira si inspira aerul florilor de cires! 















2 comentarii:

  1. Ce porcarie - am fost sambata cu rolele in Herastrau (vorbim de parcul din Bucuresti, nu?), dar pe langa lac; am ratat o frumusete de gradina. Ma bucur ca ti-am citit articolul, cu prima ocazie, intr-o zi insorita, o sa merg iar in parc. Stiai ca poti participa cu postul asta la concursul de pe Merita Citit? Iti poti alege tu premiul oferit de Smuff, iar eu cred ca sunt super interesante cele dintre care poti alege.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da este vorba de parcul Herastrau din Bucuresti. De multe ori am fost si eu in parc (pe malul lacului sau prin zonele laterale), dar pentru prima data am ajuns si eu in gradina. Si, bine zis, este extraordinara. Chiar merita cateva ore sa te plimbi pe acolo!

    Multumesc pentru sugestie pentru acel concurs. Ma voi interesa si vad ce fac.

    RăspundețiȘtergere