Am fost de câteva ori prin zonă și tot auzisem de Piatra Înfierată. Nu a fost să fie să ajung până acum... Și a venit momentul! Ajung în Bertea și api urc spre Lutul Roșu. Veți vedea mai jos o imagine care arată de unde vine denumirea :D.
Deocamdată undeva la ieșirea din Bertea opresc și întreb un om dacă știe cum să ajung la Piatra Înfierată. Îmi spune că mă poate ghida el că merge în zonă. Ok, sus în mașină! Drumul devine din ce în ce mai prost. Pe Google Maps îl găsiți ca DJ 101T. Nici pomeneală să treci munții spre Teșila cu mașina, după cum apare pe Google Maps! Dar pentru noi nu contează. După ce urcăm mai sus de Lutul Roșu e cumva o șa după care începe o exploatare cu multe drumuri. Noi facem dreapta și oprim mașina unde e un loc sigur. De aici ghidul meu ad-hoc mă conduce întâi la crucea de deasupra Pietrei Înfierate (odată avea curent electric!) și apoi ne lăsăm pe o potecă abruptă până într-o mică șa. De aici îl văd că se lasă pe fund pe un tobogan de frunze și vâjjj la vale. Am ceva reținere și când îl văd că se oprește cu picioarele și apoi coboară pe o brână pe dreapta, mă las după el. Suntem sub Piatra Înfierată pe care o explorăm pe malul Vărbilăului și revenim la mașină prin niște livezi fără paznici :D! Îl duc cu mașina înapoi vreo doi kilometri, îi mulțumesc și de aici el pornește la stânga la deal printre livezi. Eu voi merge prin locuri cunoscute. Vedeți după grupajul de poze de mai jos.
Trec de Vărbilău și Coțofenești și în Mălăeștii de Jos găsesc mănăstirea Mălăiești cu hram Antonie cel mare. Intru în curte și un preot mă întreabă dacă am venit la slujbă. Recunosc că am greșit răspunzând afirmativ! Dar asta nu înseamnă că plec imediat. Parchez, intru în biserică cu admirație (e biserică relativ nouă, din 1995) și apoi mai rămân prin curte. Mă uimesc toată curățenia și multele flori de peste tot. Plec un pic cu inima strânsă pentru mica minciună și bucuros că am găsit un loc fain. Sunt convins că Dumnezeu mi-a văzut greșeala și că a iertat-o :D!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu